Страхът и неговото въздействие върху хората

КОГАТО МЪДРОСТТА ОТ ПРИРОДАТА
СРЕЩА СЪВРЕМЕННИТЕ НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ

Страхът и неговото въздействие върху хората

Страхът живее с човека от незапомнени времена. Той, обаче, е добър слуга, но лош господар. Мотивира да се избягва опасността, осигурява оцеляване. Когато е твърде много, той става враг, много силeн, с разрушителни и изтощителни емоции. Трябва да се намери равновесието.

За нас хората е естествено и важно да се чувстваме в безопасност. Имаме основни физиологични нужди, дишаме, получаваме храна и отделяме, спим и живеем в подходящи условия за живот, търсим нуждата от сигурност.

Сигурност на работното място, сигурност на доходите, безопасност, семейна сигурност, здравна сигурност, морална сигурност.

Но какво е сигурно? Това, което виждаме около нас и знаем от първа ръка, няма нищо общо с дългосрочната сигурност, рядко съвпада с това, което сме очаквали.

Така животът се превръща в бойно поле, където нашият враг е страхът. Страхуваме се, че ще загубим това, което имаме. За живота, здравето, взаимоотношенията, собствеността, работата…

Когато се оставим да бъдем овладяни от страх, не научаваме нищо ново и нищо ново не придобиваме. Страхът ни пречи да узреем към знанието.

Когато ни нападне страха, нека си зададем въпросите

„Кое е най-лошото нещо, което може да се случи?“ „Ще реша ли нещо, като се страхувам?“ „Какво мога да направя, за да не се страхувам?“

Нека спрем да се тревожим каквото и да се случва. Не е нужно винаги да имаме всичко в свои ръце, нека имаме положителна мисъл, намерение, да правим всичко по силите си с любов и радост, да поискаме закрила, да благодарим и оставим с увереност на този, който контролира било то (Бог, Източник, Вселена).

Ако се страхуваме, няма да се защитим. Точно обратното. Ние понижаваме собствения си имунитет и по-лошото е, че сме лесни за манипулиране. Страхът е емоцията на бъбреците.

Всичко, което ни стресира, от което се страхуваме, проблем, на който не намираме решение, отслабва бъбреците. Страхът причинява напрежение, вкостяване, вдървяване, спазми и конвулсии.

Отрицателните емоции, на заден план зад които стои страхът, завистта, желанието за отмъщение, арогантността и егоизмът могат да причинят бъбречно заболяване.

Прояви на бъбречна слабост

Китайската медицина учи, че бъбреците крият основната ни жизнена енергия, нашия извор на живот. Ние получаваме основата на тази енергия от двамата си родители в момента на зачеването и можем допълнително да я подобряваме през целия си живот чрез правилната диета и здравословен начин на живот.

Силата на есенцията, скрита в бъбреците, определя растежа и развитието на тялото, влияе върху продължителността на живота ни и функцията на отделните органи. Важно е, да не я отслабваме със страх.

Проявите на бъбречно увреждане включват загуба на слуха, пискане и шум в ушите, чести възпаления на средното ухо, болки в гърба, преждевременно побеляване, преждевременно посивяване и изтъняване на косата.

Други проблеми са тези с кръвното налягане, безплодие както при мъжете, така и при жените, сексуални разстройства, проблеми със зъбите, чести болки в гърлото и уриниране, особено при деца.

Можем много ефективно да подкрепим бъбреците с продуктите на Био Енерджи. Годжи и фитоминерал осигуряват силна, въстановителна енергия на бъбреците. Ренол и Трибулус терестрис поддържат бъбреците на енергийно ниво.

Релаксин, Стимарал и Спирон успокояват, „прочистват“ и подпомагат психиката за по-добро управление на пристъпите на страх.

Кризисната есенция на Бах също може да бъде много ефективна в началото, като възстановява енергийната хармония, мира и вътрешния баланс наистина бързо. Ще помогне за преодоляване на стресовите периоди, които ни изтощават психически. Но тогава да не забравяме диетата.

Каква храна е подходяща за бъбреците?

Отлични храни за бъбреците са кореноплодни зеленчуци, водорасли, черен сусам, кестени, праз, магданоз, ечемик, просо, морски дарове и свинско месо, целина, бяла ряпа, боровинки, черница, малини, краставици, пъпеши (през лятото), кимион, копър, канела.

Китайците имат една поговорка, която гласи: „Яжте това, което искате да подсилите“. В случай на бъбреците, те със сигурност биха се подсилили. Да не забравяме за достатъчно течности – особено топли.

Да се ограничат солта, захарта, черния пипер и алкохола.

Бъбреците добре се повлияват от сауна, масажи с горещи камъни и стимулиране на рефлексните точки на бъбреците на стъпалата. Както природата се успокоява през зимата, и ние трябва да следваме този природен ритъм, да култивираме добри взаимоотношения, прошката ще облекчи бъбреците и душата.

В заключение бихме искали да споделим с вас любимото кратко изказване на Гийом Аполинер:

„Елате до ръба“. Не можем. Страх ни е.“

„Елате до ръба.“ „Не можем. Ще паднем!“

„Елате до ръба.“ И те отидоха. И той ги бутна. И те полетяха.“

Пожелавам на всички ни смелост и мъдри решения, как да се справим с живота си. Защото истинската свобода е отговорност към самия себе си.

Бъбреците и отново вашите бъбреци!

Според китайската медицина бъбреците са орган на елемента вода, който съхранява и управлява целия ин и ян на тялото. Това е отдавна познато нещо за вас, феновете на Energy. Със сигурност знаете,че укрепваме и пречистваме бъбреците с Ренол.

Имаме обаче и друг, изключително мощен и напълно уникален помощник, Трибулус терестрис. А, ако добавим и Фитоминерал, тогава имаме наистина силна природна сила.

ТРИБУЛУС ТЕРЕСТРИС – Бабини зъби – така се превежда името, вероятно се е появило в Южна и Източна Азия, но сега е широко разпространена в Централна Азия, европейската част на Русия и Средиземноморското крайбрежие. Тази билка е също така представена в Южна Словакия, в района на Прага.

Това е типичен вид плевел, въпреки че се отглежда в много страни, както и в Индия. В природата расте на сметища, незастроени земи, по крайбрежни пясъци, пасища и др. Типичната среда е само сухи места и пясъци.

Според традиционната китайска медицина тази билка може да укрепи бъбреците, да регенерира като цяло, т.е. тонизира тялото. Трибулус е чудесен помощник в ситуации на отслабено либидо както при мъжете, така и при жените. Може да засили мъжката сексуална функция, да стимулира производството на сперма и дори частично да възстановява ерекцията.

Знаете вече неговата уникалност? И това все още е нищо! Подобрява паметта, поддържа костите и ставите, укрепва кръвта. Стимулира секрецията на стомашни сокове, подобрява чревната перисталтика и жлъчната секреция, като по този начин индиректно понижава нивата на холестерола в кръвта и подобрява чернодробната функция.

Използва се и при поддържащо лечение на някои видове рак.

Билката оказва значително влияние върху сърдечно-съдовата система, тъй като забавя ритъма на сърцето, потиска тахикардията, подобрява кръвообмена, разширява кръвоносните съдове и забавя съсирването на кръвта. Предотвратява развитието на атеросклероза, исхемична болест на сърцето и хипертония.

Той засилва производството на тестостерон – хормон, който подобрява мускулния растеж и сила. Затова често се използва от културисти в тренировките. При жените, от друга страна, стимулира производството на естроген. Това е особено важно при преход или преждевременно стареене.

Въпреки това, именно производството на тези два хормона е ограничаващо при някои заболявания, като хормонозависими тумори както при мъжете, така и при жените. Така че, там не го използваме.

Фитоминералът също попада в по-широкия кръг на Водната система. Това е така, защото е колоидна смес от минерали, включително микроелементи. Древната мезозойска гора не се е превърнала в нефт или въглища, а мъртвите растения са се разтворили във водата и образуват много силна минерална течност.

Това е разтвор с огромно количество минерали (повече от 60 на брой) в така наречената колоидна връзка. Как изглежда колоида? Това е клъстер от частици, чието описание не е съвсем просто, трябва да има определени размери и свойства.

Въпреки това, ние го познаваме добре от ежедневието като лъчи светлина, проблясващи през гората или свежия въздух.
Това, което е изключително важно за нас, е, че колоидните минерални разтвори се усвояват значително по-добре от тялото, отколкото другите форми на минерални връзки.

И за това става дума. Колоидните форми изместват от връзките предишните, а това води до масивна детоксикация.
Поради огромното количество минерали и микроелементи, които Фитоминерал съдържа (повече от 60), това е НЯКАКВА детоксикация!

Организмът обича да ги поставя на места, където досега са липсвали. И тогава може да работи оптимално.
Минералите предизвикват и поддържат баланса на електролитите в човешкото тяло, те са необходими за производството на ензими, които могат да се образуват в тялото само в присъствието на минерали.

Те също така увеличават използваемостта на витамините, необходими за човешкото хранене. Например, тялото не може да получи витамин Е без някаква колоидна форма на цинк.

Минералите също играят важна роля в синтеза на ДНК, който е в основата на обновяването и размножаването на клетъчните структури, регулират клетъчния метаболизъм и са от съществено значение за поддържането на нашето здраве.

Те регулират хормоналната активност на ендокринната система на тялото. Те ускоряват регенерацията на панкреаса и подпомагат производството на инсулин.

Какви неща, нали? Ето защо е много важно да използвате Фитоминерал като йонна напитка. Хората и животните след по-голямо натоварване, свързано с изпотяване, ще оценят бързото възстановяване на минералния баланс в организма.

Сложете до 30 капки на ден в поне ½ литра вода. За нас е много подходящо да използваме и двата продукта, Трибулус и Фитоминерал, тяхната ефективност е изключителна.

Желаем ви красиви дни, много спокойствие и радост!

Bio Energy Продукти

Запознайте се с продуктите ни и разберете кой е подходящ за вас.

Последвайте ни в социалните мрежи

Your browser doesn’t support the object tag.
Mail