Преболедувах Ковид. А, сега накъде?

Напоследък често чувам този въпрос, твърде често. Предполагам, че не е нужно да обяснявам защо. Следва описание на появилите се проблеми, които са досадни или ограничаващи. Продължителна умора, мускулни или ставни болки, сухота в носа, гърлото, кашлица, задух, главоболие, лошо храносмилане от различни видове, но и все по-често появата на психични проблеми.

Чудите се как е възможно един вирус да причини толкова разнообразни проблеми?! Нека поговорим за това, как вирусите и тяхното въздействие върху организмът се възприема от китайската медицина. Вирусът се възприема като замърсител, идващ отвън, който атакува повърхността на тялото и иска да влезе вътре. В терминологията на китайската медицина се нарича „вредното вещество на горчивината“ и прониква през устата или носа.

В първата фаза организмът иска да го задържи на повърхността. Първоначалните прояви съответстват на: умора на тялото, висока температура, усещане за сухота в гърлото, кашлица. В зависимост от имунитета на повърхността на тялото, може да последва изпотяване или обратно, липса на изпотяване, загуба на мирис и вкус.

Силата на тялото зависи от енергията на белите дробове и се нарича отбранителна енергия. Тя служи за предотвратяване навлизането на замърсителя дълбоко в органите. Следователно проявите са свързани с белите дробове, които са пряко отговорни за кожата, кожните пори, енергията на цялото тяло и, разбира се, за горните и долните дихателни пътища. На този етап е важно да се подсилят белите дробове с ВИРОНАЛ и ЦИСТУС КОМПЛЕКС.

Външно кремът ДРОСЕРИН е незаменим. Обръщам голямо внимание на ГОДЖИ, защото освен че съдържа много хранителни вещества, той насърчава производството на кръв и антитела, с което бързо преминава тежката фаза.

Ако вирусът – вреден замърсител – премине първата линия на защита, той естествено търси вече отслабен орган. Пътят му на по-леко проникване ще гарантира, че вирусът намира най-подходящото място за създаване на колония – размножаване. Ключово е преди това органът вече да е отслабен. За съжаление в днешно време – и тук визирам продължителността на този период, в който хората с начина си на живот, нанасят поражения главно на бъбреците и черния дроб. По принцип, ако бъбреците и черният дроб са отслабени, човек ще има проблеми. Много е важно да осъзнаем, че тъй като имаме работа с вреден замърсител, той ще започне да нанася опустошителни атаки на всички органични течности, включително кръвта, и ще създаде усещане за сухота.

Засегнати органи

и техните проявления

В СЛУЧАЙ НА УВРЕЖДАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ, проявите са много тежки и силно изразени. Черният дроб реагира бурно, симптомите обикновено са в горната част на тялото. Черният дроб осигурява Ян енергия, която символизира огъня, така че в случай на възпаление, се появява температура и възниква оздравителна експлозия. Черният дроб е зависим от кръвта, за която е резервоар и в същото време я „освежава“.

Следователно проявите на увреждане на черния дроб са тежки. Те са придружени от силно главоболие, кървене от носа, кашляне на кръв, замаяност, различни спазми, „вдървени“ крайници и, разбира се, храносмилателни проблеми. Черният дроб е много силен орган, който в такъв случай може да атакува сърцето и кръвоносните съдове и да причини тяхното лошо кръвоснабдяване или инсулт. В този случай е важно да се подпомогне черният дроб. В острата фаза обаче това трябва да стане чрез т. нар. допълване, съживяване на кръвта. Много добри резултати при оздравяването на черния дроб има с РЕВИТАЕ, ГОДЖИ, но и ЕЧЕМИК, АКАЙ и особено СПИРУЛИНА.

АКО СА ЗАСЕГНАТИ БЪБРЕЦИТЕ, появата на симптоматика при проблеми там е малко по-бавна и се ускорява с времето. Тогава се появяват усещания като болки в ставите, схванат гръбначен стълб, силно усещане за студ в костите, огромна слабост и неразположение, проблем с кръвното налягане, сърцебиене, подути лимфни възли, затруднено уриниране и задух, липса на въздух. Бъбреците се нуждаят от силна подкрепа, за да се справят.Трябва към ВИРОНАЛ и ЦИСТУС КОМПЛЕКС да се добави и КИНГ КОНГ.

На този етап, разбира се, вече има значително отслабване на самите бели дробове. Проявява се като налягане върху гърдите, задух, кашлица, хрема, изразена загуба на миризма. Ето как „пътеките на вируса“ преминават през нашето тяло и техните прояви. Но какво да направите, ако острата фаза е преминала в хронична форма и проблемът продължава? Нека да го разгледаме постепенно.

ХРОНИЧНИ ПРОБЛЕМИ

ЧЕРЕН ДРОБ. Ако симптомите, свързани с черния дроб останат, е важно да им се даде нужната регенерация и храна. Ако не сте зиморничави, те със сигурност ще се повлияят много добре от леки дози РЕГАЛЕН в комбинация с ГОДЖИ, ОРГАНИК БЕТА или

СПИРУЛИНА. Ако е необходимо да се поддържат БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, можем лесно да комбинираме споменатите продукти с ВИРОНАЛ или ЦИСТУС КОМПЛЕКС. Посочвам и АКАЙ, защото освен че допълва кръвта, той може да подпомагне обновяването на клетките, да почиства кръвта и кръвоносните съдове.

БЪБРЕЦИ. В случай на постоянни бъбречни проблеми е идеална комбинацията от РЕНОЛ, ФИТОМИНЕРАЛ и МАКА. Заедно те осигуряват необходимата сила, но също така живителна сила и регенерация. Ако имате затруднения при уриниране, не се колебайте да добавите МАСЛО ОТ ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА, което е чудесно за регенериране на лигавиците на отделителната система, като същевременно допълва важните за организма вещества, като витамин D и Е. Ако умората е най-силно изразена, можем да дадем капки ТРИБУЛУС ТЕРЕСТРИС вместо РЕНОЛ.
БЕЛИ ДРОБОВЕ. Устойчивите проблеми са пряко свързани с белите дробове. Тогава използваме ВИРОНАЛ за по-дълго време в комбинация с ДРАГС ИМУН и ХИМАЛАЙСКО КАЙСИЕВО МАСЛО или ВИТАФЛОРИН. И разбира се ГОДЖИ.

В заключение ще си позволя да кажа още нещо. След всеки здравословен проблем, без значение колко време е отнело лечението, отделете поне 3 седмици за регенериране на засегнатия орган. Не разчитайте на тялото си, само да знае какво да прави. Не приемайте за даденост, че то само ще влезе в баланс. Вашето тяло се нуждае от енергия и цял комплекс от хранителни вещества, за да функционира в пълно здраве. В случай на заболяване, то трябва да посегне на резервите и да ги допълни. Колкото по-дълго трае проблемът, толкова повече трябва да обръщаме внимание на последващата регенерация. Това е форма на благодарност, смирение и уважение към себе си, към тялото си. То ще си върне отново силата, за да се справя с бъдещи заболявания.

С уважение, Зузана Крайчикова- Микулов

Въпроси, зададени онлайн:

Въпрос: „Вследствие на Covid загубих обонянието си, което оттогава не е на 100 %. Притеснявам се от промененото възприятие за вкусове и миризми. Има ли нещо, което би ми помогнало, моля? Планирам бременност, моля също така да ме информирате дали да прекъсна или да продължа приема в случай на бременност.
Благодаря ви много, най -добри пожелания, Д.Г.

Отговор: Опитайте СТИМАРАЛ 5 капки 3 пъти на ден около 30 минути преди хранене и ВИРОНАЛ 2х капки 5 пъти на ден, 30 минути преди или след хранене (и по-дълго) или около 20 минути преди СТИМАРАЛ. По време на бременност трябва по-скоро да спрете приема и да преминете към ФИТОМИНЕРАЛ и ВИТАМАРИН, което ще бъде от полза за вас и вашето бебе.
ВЛАДАНА ХАВЛИКОВÁ

Въпрос: „Здравейте. Преди много време изкарах тежко и продължително боледуване на Ковид. Имаше тотално изтощение и разстройване на тялото (повишаване на кръвното налягане и телесната температура), освен това, след ковид, страдам от хронични бъбречни проблеми, проблеми с бронхите / гласните струни, непрекъснат натиск в основата на носа, нямам обоняние. С какво да започна?
ЛЮСИ П.

Отговор: Бих препоръчала ЦИСТУС КОМПЛЕКС два пъти дневно по 7 капки за подпомагане на белите дробове, ПРОБИОСАН ИНОВУМ 1 капсула два пъти дневно, РЕНОЛ 8 капки 3 пъти на ден. След това препоръчвам замерване с уреда Supertronic в един от нашите клубове.
Приятен ден, ЛЕНКА ЛУКШАНОВÁ

Bio Energy Продукти

Запознайте се с продуктите ни и разберете кой е подходящ за вас.

Последвайте ни в социалните мрежи

Your browser doesn’t support the object tag.
Mail